• Voor België bel: +32 (0) 33 84 25 45   |   Voor Nederland bel: +31 (0) 850 65 52 65

Voorwoord

Slablifting is de ideale oplossing als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke betonreparatiemethode. Slablifting, is een effectieve, betaalbare reparatie-methode voor het repareren van gescheurde, verzonken en bezonken betonplaten. 

En wat het milieu betreft, heeft slablifting weinig nadelen. In feite is het een veel groener alternatief in vergelijking met het uitscheuren en vervangen van een beschadigde plaat.

SIR is in België, Nederland en verder binnen Europa actief op het gebied van Slablifting. Vooral in tunnels, op kades, railtrajecten heeft SIR zijn sporen hierin verdiend.

Milieu en slablifting

Als u het milieu wilt beschermen en tegelijkertijd uw betonschade wilt herstellen, overweeg dan om slablifting te doen, een van de meest milieuvriendelijke betonreparatiemethode die momenteel beschikbaar is. 

Contact

Neem gerust contact met ons op voor vragen. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar.

 • Vosveld 21
 • B-2110 Wijnegem
 • België
 • Telefoon B: +32 (0) 384 25 45
 • Telefoon NL: +31 (0) 850 65 52 65
 • Email: sir@sir.be

Slablifting

Slablifting is een vorm van betonnivellering, ook wel betonliften genoemd. Voor het liften van beton moeten kleine gaatjes door de aangetaste plaat worden geboord, waarna een substantie onder de plaat wordt geïnjecteerd om deze terug naar zijn oorspronkelijke positie te tillen. We injecteren meestal een polyurethaanschuim; naarmate de chemicaliën met elkaar in wisselwerking staan, creëren ze een schuim dat snel opdroogt en hard wordt. Dit schuim is veilig voor gebruik in woongebieden, veroorzaakt geen schade aan mens of dier en is milieuvriendelijk. Hij wordt vrijwel onmiddellijk opgezet, zodat u er binnen enkele minuten op kunt lopen of er binnen enkele uren op kunt rijden.

Als u het milieu wilt beschermen en tegelijkertijd uw betonschade wilt herstellen, overweeg dan om slablifting te doen, een van de meest milieuvriendelijke betonreparatiemethode die momenteel beschikbaar is.  


4 redenen om te kiezen voor slablifting

Reden 1 - ECO vriendelijke manier van betonherstel   
Slablifting materialen zijn volledig natuurlijk Bij slablifting wordt afhankelijk van de situatie een cementslurry of foam door de beschadigde plaat en in de onderliggende grondfundering geïnjecteerd. Het mengsel vult holtes of lege ruimtes in de grond, tilt vervolgens de plaat onder druk en egaliseert. De ingrediënten die worden gebruikt om het mengsel te maken, zijn volledig natuurlijk. Geen chemicaliën en geen synthetische vulstoffen - de ingrediënten zijn allemaal milieuvriendelijk. 

Reden 2  - Betonreparatie met platen leidt tot geen verspilling 
Een hydraulische pomp, bevestigd aan de beschadigde betonplaat, wordt gebruikt om de slablifting foam in de grond te duwen. Alleen de benodigde hoeveelheid wordt doorgepompt - de rest blijft achter in afwachting van de volgende betonreparatie. Met slabjacking wordt dus geen afval geproduceerd. Het vervangen van platen daarentegen zorgt voor veel afval. Gebruikt beton komt meestal op de stortplaats terecht, waar het voor altijd blijft liggen. 

Reden 3 - Slablifting creëert een kleine ecologische footprint 
Salblifting gebruikt slechts een minimale hoeveelheid fossiele energie. De speciale boor- en hydraulische pomp gebruiken niet veel, en de meeste projecten voor het doorboren nemen slechts een paar uur in beslag. Vervanging van platen daarentegen heeft een veel groter effect op het milieu. Voor het uitscheuren en afvoeren van een beschadigde betonplaat zijn energieverslindende apparatuur en benzineslurpende vrachtwagens nodig. Omdat slablifting minder eisen stelt aan de natuur, resulteert de reparatiemethode in een kleinere ecologische footprint. 

Reden 4 - Slablifting verstoort het landschap niet  
Plan slabjacking en een enkele betonreparatiewagen zal uw eigendom bezoeken. De vrachtwagen wordt uit de weg geparkeerd, zowel op de oprit als op straat. En hoewel de slablifting uitrusting over het trottoir of een deel van uw gazon kan slingeren, zal uw landschapsarchitectuur niet worden verstoord. Regel de vervanging van de betonplaten en u kunt zich verheugen op zware vrachtwagens die uw terrein op en af ​​rijden. En het proces van het uitkappen en vervangen van een beschadigde plaat vereist legvormen, die het nabijgelegen gras en gebladerte kunnen verstoren. Als gevolg hiervan moet u, zodra de reparatie is voltooid, mogelijk elementen van uw landschapsarchitectuur repareren of vervangen.


Slablifting in 3 stappen

 • Stap 1 - Boren
  Door het verzonken beton worden discrete gaten geboord. Deze gaten hebben een diameter van 17mm.
 • Stap 2 - Stabiliseren
  Stabiliserend schuim wordt onder het beton geïnjecteerd en op de gewenste hoogte gebracht.tekst
 • Stap 3 - Afwerking
  Gaten worden gepatcht met beton. Als er scheuren zijn, worden deze afgedicht.tekst